torsdag 3 juni 2010

Kompost

Detta inlägg är egentligen gjort för min blogg Pellisar & Perenner, men jag tyckte att det öäven kunde passa här eftesom att det är fårens avfall i den.
Jag är en praktiker men INGEN SNICKARE! Jag har länge velat ha en kompost och helst en hemgjord eftersom att material finns på gården och plasthistorierna man kan köpa är DYRA.

Jag har tänkt och tänkt och häromdagen trillade 50-öringen ner. 4 pallkragar i en fyrkant och ett spännband runt om - kompost KLAR! Jag ska spika ihop den en annan dag. I denna kompost lägger jag spillhö (får skräpar ner hö och blandar med fårbajs) och hundbajs. Det bli ju en hel del med 4 hundar.

SEN ska jag bygga en likadan kompost men sätta markduk på båda sidorna och fylla mellanrummet med ull så kanske det blir en ljummen kompost, lite bättre än en kallkompost men inte riktigt lika bra som en varmkompost. Bild kommer när den är klar. Man måste ju prova, ull har jag ju i massor. I denna kompost ska det vara köksavfall och trädgårdsavfall. Dock INGA uppdragna hallonbuskar.

2 kommentarer:

tomtan sa...

Duger utmärkt!!!! Tror att jag kommer och våldgästar dej till veckan =)

Fru Purjo sa...

Bra idé att använda gamla träpallar som kompost :-)