tisdag 4 januari 2011

Försenad julklapp eller alldeles för tidig påskpresent.

Den 22 augusti kl 06.00 ringde granntjejen till mig. Hon skulle på björnjakt så hon var uppe tidigt för att vara 18 år. Ja i alla fall , hon ringde och sa:- Du, Birre vet du om att alla tackorna är lösa ute på andra täkten och att Simson och Tryggve oxå är där och dom har mkt roligt tillsammans. Då sa jag NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ! Jag hade ju sett att en del tackor var brunstiga och försökte påkalla uppmärksamhet från dom alldeles för unga bagglammen.

Jag har hållit tummarna för att inget skulle ha hänt MEN ack nej. Det hände saker på täkten vilket har resulterat i att 3 av mina tackor ser ut som ovan och har väldigt stora juver. Inte riktigt som jag planerat men å andra sidan så hände det väldigt mycket under 2010 som jag inte planerat.
Så nu har vi gjort i ordning lammboxarna och i morgon ska värmelamporna på plats och hinkar, handdukar, såpa, jodopax och glidslem på ska ställas i ordning.

4 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Så det kan bli ;-)

men sedan tycker du ju om dem - de söta små lammen

Fru Purjo sa...

Så det kunde gå! Visst är djur härliga? De har egna viljor och de struntar ofta blankt i vad man har för planer för dem ;-)

Tomtan sa...

Det är sällan eller aldrig som man får bestämma vad som ska hända *ler*

Eva sa...

va spännande!
hoppas allt är bra både med dej och fåren !