tisdag 16 augusti 2011

Fäbodvallen

Smöret kärnas i en maskin som ser ut som en bakmaskin.
 Smörets bearbetas sen med detta redskap för att allt vatten ska försvinna ur smöret.
Sen saltar man smöret och arbetar in det ordentligt.

Sen får det ligga och vila i källare till nästa dag.

Ljuvligt gott på nybakat bröd!

Igår var det en fantastiskt ljuvlig morgon att göra ost under.

 Det var lite lågt i tak av dimma och regn, allt var alldeles lugnt, stilla och tyst.
Bara kvigorna bjällror hördes i kokhuset.

När jag hade tagit första kortet så vart hon lite nyfiken och kom närmare så
då fick det bli ett närporträtt oxå.
Hon är så vacker!

3 kommentarer:

Skarvtjärns Greta sa...

Blir påmind om när jag var liten och besökte gammelfarmor. Underbart; Det är livet

Hamrånge slöjdare sa...

Oh vad gott med nykärnat smör!

Tomtan sa...

Härligt!!!!