söndag 1 januari 2012

Trevlig fredag!

 I fredags hade jag och min fårkompis KM lite pysseldag.
Huvudämnet var att tillverka lammleverpastej.
Det var andra gången vi gjorde och den vart mycket godare än första gången.
Det är så otroligt gott med hemmagjord lammleverpastej, 
man blir alldeles lycklig när man få ha det på smörgåsen.

 KM har tryckt lite på skinn så hon visade mig hur man skulle göra.
Först fick jag prova på ett papper.

Sen provade jag på ett skinn.
Det var ganska annorlunda att trycka på skinn eftersom att underlaget 
är mjukt pga all ull som är där.
Fint vart i alla fall.
Ska bli kul att få prova på riktigt, ska bara noga fundera ut vad 
jag ska trycka på.

5 kommentarer:

Tomtan sa...

sbyggt!

Hamrånge slöjdare sa...

Låter så gott med pastejen! Och att få göra den själv!!

Ia sa...

Vår hjortkalvspastej var inte heller fel ;)

Lykke-Sau sa...

Øvelse gjør mester - både i det ene og det andre :)

Evelinas mamma sa...

Hej! Jag såg inte att du hade kommenterat förän idag.
Jag har faktiskt en JÄTTEgott recept på pinnekött.
Här i Norge damper/ångkokar de oftast pinneköttet. Min sambos mamma har lärt mig ett nytt sätt, som är dundergott!
Lätt som en plätt är det också. :)
Du har ca 7 liter vatten i en stor kastrull. I där lägger du morot, palsternacka, sellerirot, gul lök, hel svartpeppar och lagerblad. Detta kan du ta hur mycket som helst av. Men jag brukar ha 3 morötter, 1 palsternacka, 1 sellerirot, 2 gula lökar, 15-20 svartpepparkorn och 5 lagerblad. (Du behöver inte skala grönsakerna, bara dela dem några gånger, löken ska såklart skalas och delas!)
Sen kokar du detta i ca 1 timme, inte mindre ialla fall. Då har du fått en buljong. Du häller av grönsakerna så du får endast buljongen kvar. Du lägger sedan pinneköttet (som du ska ha låtit ligga i vatten i ca 20 timmar och med fördel byta ut vattnet 4 gånger under den tiden) och kokar detta i 3 timmar! Det blir helt gudomligt gott! :) Serveras med hemmalagad kålrabbistappe (rotmos), potatis, lingonsylt och gärna lite av buljongen som blir efter du kokat pinneköttet!
Hoppas du testar "mitt" recept, du lär inte bli besviken!