tisdag 16 november 2010

NU kommer det en lite "osammanhängande" uppdatering sen jag lade bloggen på IS! Men Nu är jag BACK IN BLOGGBUISNESS AGAIN and it feels GREAT!

Först måste jag visa denna underbart fina stickpåse som jag fick av Ulrika tillsammans med en härva garn frånMorjärv. Den kom alldeles precis lagom när jag låg på sjukhuset. TACK snälla Ulrika!

Som stor TEDRICKARE så är sjukhusets små muggar inte mycket att ha så jag bad min svärmor köpa en termosmugg som jag kunde använda - alldeles helt perferkt.

Häromdagen offrade jag ett par ull-långkalsonger som var inte gick att rädda till att laga andra ullkalsonger. Man får ju dock då inte riktigt välja färg men vad gör det när man får ett par hela ullkalsonger.
Kanske inte så fint sytt men funktionabelt.

 Som en överraskning till mig när jag kom hem från sjukhuset så hade min älskade F beställt 2 st såna här bra och fina foderhäckar så att det blir lätt och bra att utfodra dom i vinter. Perfekt med tak så det inte blir massa snö i maten.

Här ett kort på min lilla älskling Teddy. Han är så gosig och magen är tjock som en ballong.
Han kommer att bli så fin när han blir stor.

 Två kort som jag tog när det var minst 2 cm frost på allting och allt var så VACKERT.
I den röda lilla stugan har jag min ullateljé och ovanför ser ni mitt växthus.
JUST JA, har ju glömt att berätta att jag fick slänga alla mina pelargoner - det var löss på 80 % på dom och jag orkade inte ta hand om det nu när jag är så sjuk.
Få se om jag hamnar i någon pelargonperiod igen till sommaren eller om det blir om några år. Det tar vi då, har ju blivit lite FÖRTJUST i rosor och pioner och dom är ju lite mer lättskötta.

-15´C grader kallt och alla fåren har möjligthet att gå in och ligga på torr halmbädd men nejdå,
 dom ligger ute.
Härommorgonen var jag tvungen och gå ut och kolla om dörrarna hade blåst igen för alla låg ute.
 Men icke, dörrarna var öppna och fåren UTE.

På lördag blir dom fåren klippta som jag ska ha kvar och
på söndag åker resten till andra sidan till Ytteråns Gårdsslakteri.

3 kommentarer:

Tomtan sa...

*ler*

Maria i L100 sa...

Hej, tack för att du delar med dig av ditt liv med fåren, hantverk och trädgården, jag blir så inspirerad av att det finns andra som också har samma intressen som jag.
Lite avundsjuka hälsningar från Maria i Långhundra som också skulle vilja ha några egna får och en fin gård med ullatelje!

Annelie sa...

Hej Birgitta, har nyss hittat din blogg, skönt att du är "på benen igen". Då kanske jag kan få se mer om din gård och dina får. Du har en riktigt inspirerande blogg!
Hälsningar från Annelie i Norrbotten (som också har får)...