fredag 31 december 2010

Får, hund, får, får, får .....................

När jag går ut till fåren på förmiddagen så brukar Jenka följa med ut och springa runt på gården och i skogen ovanför gården. Hon brukar inte bry sig om fåren, men i går var hon lite extra nyfiken och fåren oxå. Det vart lite morr och skäll men hon bara backa och kom till matte, sen sprang hon i väg igen.

 I sôfjôset där ungtackorna som fick lamm i sommar och dom 4 årslammen bor så är det lite glest mellan en del timmerstockar. Jag har tänkt länge att jag skulle täta det MEN det kom ju en liten sjukdom emellan. Men i dag började jag lite, till vänster i bild är den gamla tätningen som troligtvis är väggmossa och till höger i bild är min tätning - ULL - så klart. När jag är klar där ska jag fortsätta med kornladan dit baggarna ska flytta om ett par veckor.

Här är det lite bilder på min nyblivande ryabesättning från Lindbergs.

Dom ser VÄLDIGT FINA ut. Jag har ju tyvärr inte sett dom i verkligheten
själv eftersom att jag inte får köra bil pga sjukdomen.
Känner mig väldigt glad över att få överta deras besättning fast jag känner även sorg för Lindbergs som måste ge upp sina får. Men det ska bli otroligt intressant att få lära sig massa saker från dom och få samarbeta med dom.

Detta är en av baggarna som betäckt halva besättningen - vilken fining.

Här inne bor just nu Tryggve och hans tjejer + bagglammen, men snart får tjejerna flytta upp till sôfjôset och baggarna till kornladan. För här ska den nya ryabesättningen bo sen.

Så här ser det ut inne. Här har vi installerat en thermobar
till fåren och den funkar jättebra.
Grindarna uppe i vänstra hörnet är för att skydda vattenledningen som har sitt huvudinsläpp där.
Fåren hade nämligen en lite ovana att klia sig mot slangar och
 rör så kranen rakt ovanför dansade hulahula i sitt fäste.
Hoppas dom nya fåren trivs lika bra som Tryggve och co.

2 kommentarer:

Ylva sa...

Så otroligt fina får.
Vill också ha...
Tror dock att bostadsrättsföreningen skulle protestera om jag hade får på uteplatsen. De brukar bli griniga om man grillar, så vad ska de inte säga om ett gäng får?

Gott nytt år!

Anna sa...

Vilken ull! Riktigt vackra långa lockar.